viernes, 14 de octubre de 2011

MODELS DE LA INSTITUCIÓ


Existeixen diferents models teòrics des dels quals podem enfocar les organitzacions educatives. En el cas de la nostra institució s’acull a dos d’aquests models: els humans i els culturals.

S’acull a models humans perquè la nostra activitat i els nostres objectius estan basats i orientats cap a les persones. Quedant fora del nostre àmbit de treball la producció i tractament material. En aquest treball directe amb les persones la importància rau bàsicament en la interrelació entre elles i amb els professionals, i s’usen aquestes interrelacions com a mitjà de treball. Pel fet que aquest sigui el nostre objectiu de treball la institució i la seva tasca està directament condicionada per las característiques pròpies de cada un dels usuaris, pels seus valors, normes i costums propis. Així mateix el conjunt d’aquestes persones formen un grup que ha de conviure i relacionar-se, sorgint d’aquí la necessitat d’adaptar-se per construir uns valors i normes comunes. És inevitable i natural la creació espontània de grups informals, que també serveixen com a eina de treball i anàlisi

Per altra banda, treballem la cultura que acompanya a les persones usuàries del servei, tractant de manera integral el seu paper dins la societat i la realitat que els envolta, potenciant el canvi cap a la reinserció social i laboral. Una de les eines per poder dur a terme la nostra tasca és oferir als usuaris nous models culturals, alternatius als propis de les persones que atenem, per tal que siguin capaços de construir una nova realitat que els permeti trencar amb la seva problemàtica lligada a la drogodependència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario