lunes, 10 de octubre de 2011

Institució no formal

El Centre de Dia per a Drogodependències és una institució no formal. Això significa que no es porta a terme en cap centre educatiu ni de formació, però si que és de caràcter estructurat (té objectius marcats, programació...) i a més, és un aprenentatge intencional.

Aquesta educació no formal es dóna quan hi ha un context d’intencionalitat educativa i amb una planificació, però que transcorre fora de l’àmbit de l’escolaritat obligatòria.

També s’ha de tenir en comte que gràcies a aquesta educació es pot oferir als grups amb problemes, com les drogodependències, una institució educativa equivalent al de l’educació formal. A part permet capacitar a aquests amb habilitats i destreses bàsiques, permetent que puguin accedir a una feina remunerada i alhora prepara a aquests grups marginals perquè puguin participar activament en la presa de decisions que afecten a la seva vida personal i comunitària.

Finalment afegir que les perspectives de l’educació no formal permeten que hi hagi una educació per a tothom, també una continuïtat educativa, alhora que fomenta el seguiment de la formació i permet l'alternació de l'estudi i el treball, així com permet la col·laboració entre la família i l’entorn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario