jueves, 27 de octubre de 2011

CODI ÈTIC


1. Organització: Dimensió interna

1.1.- PROFESSIONALS

1.1.1. Es garanteix la confidencialitat de les informacions i dades dels professionals, i d’aquests envers els usuaris.
1.1.2. L’organització vetllarà perquè hagi una actitud de tolerància, fomentant el diàleg i intercanvi de coneixements, entre les diferents línies i corrents pedagògiques o metodològiques dels diferents professionals.
1.1.3. L’organització garanteix la formació permanent dels professionals que conformen l’organització, així com el seu desenvolupament en la pràctica professional.
1.1.4. Compromís a crear mecanismes per millorar l’ambient de treball, entre professionals, i aquests amb l’organització i els usuaris.
1.1.5. Compromís de complir amb el codi deontològic professional.


1.2.- USUARIS

1.2.1. L’organització vetllarà pel respecte i la no violència de tracte entre usuaris.
1.2.2. Es vetllarà per mantenir el principi de No discriminació per raó de gènere, raça o ètnica, religió, edat o orientació sexual.
1.2.3. L’organització es responsailitza de crear els mecanismes necessaris per garantir una via de comunicació oberta i d’intercanvi entre els destinataris del servei, els professionals i l’organització en sí mateix, per tal d’atendre possibles suggeriments, queixes o propostes.


1.3.- CONDICIONS LABORALS

1.3.1. Compromís de l’organització a afavorir i garantir la conciliació de la vida laboral i familiar dels seus treballadors.
1.3.2. Pràctiques responsables de contractació: reconeixement del grau professional de cada treballador tant per les condicions laborals com per la remuneració del lloc de treball.
1.3.3. L’organització vetllarà perquè les relacions laborals i l’accés d’aquest es desenvolupin en un marc d’igualtat d’oportunitats i tracte.
1.3.4. L’organització és responsable de vetllar per la salut dels seus treballadors, establint línies d’actuació concretes per la prenvenció de riscos laborals.
1.3.5. Es garanteix el dret sindical, la negociació col·lectiva i el dret a vaga dels treballadors.


1.4.- ADAPTACIÓ AL CANVI

1.4.1. Tots els professionals i usuaris seran informats de manera immediata de qualsevol canvi o reestructuració de l’organització, afavorint sempre la seva participació de manera assembleària, o per qualsevol de les vies de comunicació creades entre aquests i l’organització.
1.4.2. L’ organització tindrà com a prioritat mantenir l’estructura i el servei, minimitzant efectes negatius derivats d’una reducció de les subvencions o situació desfavorable econòmicament.  



2. Organització: Dimensió externa


2.1.- RELACIÓ AMB L’ENTORN 

2.1.1. Vetllar per una relació basada en el respecte de l’organització cap al col·lectiu de persones amb drogodependència.
2.1.2 Treballem pel desenvolupament de la comunitat potenciant i fent ús d’aquells recursos i serveis que es troben a l’entorn del centre (participar de les activitats que ofereix el barri). De la mateixa forma, ens comprometem a obrir-nos al barri i oferir allò que estigui dins les nostres possibilitats (espais, cursos, activitats, participació comunitària, etc.).
2.2.3. S’afavorirà les bones relacions entre l’organització, incloent usuaris i professionals, i la comunitat o barri on es situa el centre.


2.2.- SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

2.2.1. Compromís d’un consum responsable i un ús respectuós amb el medi ambient i dels materials que utilitzem.
2.2.2. Proporcionar informació i formació als usuaris i professionals, envers el medi ambient i els problemes ecològics.
2.2.3. Treballem de forma contínua per seguir aplicant i millorant mesures que ajudin a reduir l’impacte ambiental.


2.3.- DRETS HUMANS

2.3.1. L’organització es compromet a no fer cap pràctica que pugui violar els drets humans.
2.3.2. Es durà a terme un control continu de l’apilicació i el respecte dels codis. D’aquest control hi podran pendre part totes les persones interessades (treballadors, sindicats, autoritats públiques, ONGs, etc.). Es garanteix una total transparència i la informació dels codis de conducta estarà a l’abast de tothom qui li pugui interessar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario